Meidän perheessä on yksi ruoka-aineallergikko. Lisäilen tänne nyt muutamia hyviksi havaittuja reseptejä jo ennen kuvia, laittelen kuvia sitä mukaa kun seuraavan kerran teen leipomuksia!
Bataatti-riisileipä
2dl bataattisosetta
2dl vettä
4dl riisijauhoja (tai muita sopivia jauhoja)
suolaa
1tl leivinjauhetta
loraus öljyä
Sekoita bataattisose, vesi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää loraus öljyä. Nostele taikina lusikalla suoraan pellille leivinpaperin päälle ja levitä ohuehkoiksi rieskoiksi. Taikina on löysähkö, jos tuntuu jankilta tai ihan velliltä lisää vettä tai jauhoja tarpeen mukaan. Käytettävät jauhot hieman vaikuttavat jauhojen määrään.
Paistetaan 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes rieskat ovat kypsiä.
Kommentit