Eli Cars elokuvasta kakku

1403361.jpg

Pohjana 8 munan sienikakku. Täytteenä valkosuklaamousse ja lakkamousse, kuva maalattu marsipaanille ja pursotukset FloraVispiä. Lisäilen ohjeita kun ennätän

Valkosuklaamousse

2 munaa
½ dl sokeria
2,5 dl flora vispiä
200g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Vatkaa munat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi.
Vaahdota flora vispi. Sulata suklaa vesihauteessa, varo kuumentamasta liikaa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet

Lakkamousse:

6 liivatelehteä
2,5 dl floravispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 litraa lakkahilloa

Sekoita keskenään vaahdotettu FloraVanilla, tuorejuusto ja lakkahillo. Liuota vedestä puristetut liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana seokseen.

1403366.jpg

Tässä vielä pursotuksia lähikuvassa.. ja näkyypä tuo maalauksen kauneusvirhekin, eli menin korjailemaan jo kuivunutta taustaa tuosta mustan rajasta ja tottahan siihen jäi näkyviin selvä jälki... No onneksi valokuvasta se erottuu paremmin ja luonnossa ero on lähes huomaamaton!


Kerma on pojan toiveesta värjätty punaiseksi..joskin huomasin että on lähes mahdotonta saada tummanpunaista kermaa. Ja tällä kertaa se jäikin lähinnä pinkiksi! Pääasia että pojalle väri oli mieleen.. olin jo aikeissa vatkata uuden vaahdon, mutta poika ihasteli miten kauniin värinen kerma oli =)

 

Tässä sitten hyydytettyä kakkua. Makuna Caramel-kahvi... ohjetta myös tästä myöhemmin!

1403369.jpg

Ereghdyin vuoraamaan irtopohjavuuan kelmulla kun en muka viitsinyt leivinpaperia alkaa leikkelemään...no nyt taas muistan miksi se leivinpaperi on kätevämpi ;o) Ruusut päällä valkoista marsipaania, lehdet maalattu vihreiksi. Pritsaukset sivuilla valkosuklaata.

1403425.jpg

Tässä kuva vielä päältä, näkyy nuo ruusut paremmin. Näkyy myös pinnan epätasaisuudet... hmmm... pitäisiköhän harjoitella enemmän :-P

Ohje:

Pohja: Suklaakääretorttupohjasta leikattu levy

Täyte
3,5dl Flora vanillaa

200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,5dl sokeria
2pss karamellikahvijauhetta
6 liivatelehteä
0,5dl vettä

Vaahdota flora vanilla.Vaahdota myös muna ja sokeri. Lisää tuorejuusto munasokerivaahtoon, käännä myös vanilla joukkoon. Lisää pikakahvijauhe. Liuota liotetut liivatteet kuumaan veteen ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.Kaada keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli. Koristele.