No loppu hyvin kaikki hyvin. Vaikka lusikkaleipien teossa meinasi pinnaa kysyä, lopulta uuden taikinan tekeminen kannatti.. ei mustia pisteitä :-D Syylliseksi alkuperäisessä paljastui salapoliisityön avulla _leivijauhe_!! En tiedä miksi, mutta sen vaihdon myötä pisteetkin katosivat...
Lusikkaleivät
200g voita
2dl sokeria
1½tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
1. ruskista voi ja sokeri, vatkaa kulhossa kylmäksi.
2. lisää kuivat aineet
3. painele teelusikkaan pikkuleiviksi ja irroita pikkuleivät varovasti pellille
4. paista 175 asteessa n. 10 min
5. täytä vadelmamarmeladilla ja tomusokeroi
*vikki: Kannattaa täyttää edellisenä päivänä ennen tarjoilua, että lusikkaleivät ennättävät pehmitä
Vanilijavannikkeet (oma resepti)
200g voita
1½dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
2rkl maitoa
vanilija-aromia tai vanilijasokeria
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää muna vatkaten
3. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vanilijalla maustettu maito vuorotellen.
4. Pursota vannikkeet ja paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Kommentit