No loppu hyvin kaikki hyvin. Vaikka lusikkaleipien teossa meinasi pinnaa kysyä, lopulta uuden taikinan tekeminen kannatti.. ei mustia pisteitä :-D Syylliseksi alkuperäisessä paljastui salapoliisityön avulla _leivijauhe_!! En tiedä miksi, mutta sen vaihdon myötä pisteetkin katosivat...

1433534.jpg

Lusikkaleivät

200g voita

2dl sokeria

1½tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja

1. ruskista voi ja sokeri, vatkaa kulhossa kylmäksi.

2. lisää kuivat aineet

3. painele teelusikkaan pikkuleiviksi ja irroita pikkuleivät varovasti pellille

4. paista 175 asteessa n. 10 min

5. täytä vadelmamarmeladilla ja tomusokeroi

 *vikki: Kannattaa täyttää edellisenä päivänä ennen tarjoilua, että lusikkaleivät ennättävät pehmitä

1433532.jpg

Vanilijavannikkeet (oma resepti)

200g voita

1½dl sokeria

1 muna

4dl vehnäjauhoja

½tl leivinjauhetta

2rkl maitoa

vanilija-aromia tai vanilijasokeria

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi

2. Lisää muna vatkaten

3. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vanilijalla maustettu maito vuorotellen.

4. Pursota vannikkeet ja paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.