Pojan 1vuotis päivän kunniaksi päätin kokeilla LIdlistä hankkimaani silikonista puuha pete vuokaa. Vuoka oli pettymys, sillä se lötkistyi uunissa niin että taikina ei meinannut pysyä vuuassa. Onneksi uunipellillä sai vuoan kuitenkin tuettua niin, ettei koko kakku epäonnistunut! Täytteen tein mukaillen Ullan unelman mangomousse ohjetta
Pohja:
3 munaa
2dl sokeria
2rkl kylmää vettä
1½tl leivinjauhetta
1dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. lisää kylmä vesi hyvin vatkaten
3. nostele kuivat aineet sekaan
paista 200 asteessa noin 50 minuuttia
Täyte:
persikkamousse:
1 iso prk (425 g) säilykepersikoita
1dl sokeria
½ dl vettä
2 keltuaista
7 liivatelehteä
2 rkl appelsiinimehua liivateveteen
2½dl flora vispiä
Soseuta persikat. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta kunnes täyte jäähtyy ja se on kuohkeaa.
Liota liivatteet. Liuota ne kiehuvaan veteen (n.½-1 dl) johon olet laittanut sitruunamehua.
Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto persikkasoseen kanssa.
Lisää kermavaahto. Nostele tasaiseksi vaahdoksi.
Kokoa kakku kelmulla vuorattuun vuokaan. Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta se mangoliemellä.
Kommentit